Annons

Annons

Brittisk trädgårdsstjärna till Sofiero

Under sista helgen i augusti bjuder Sofiero utanför Helsingborg in till årets Stora trädgårdsfest. Bland festens dragplåster finns bland annat brittiske trädgårdsprofilen Monty Dom. "Vi är otroligt glada över att Monty Don kommer till Sofiero. Det är dessutom allra första gången han deltar i ett trädgårdsevenemang i Sverige", säger Susanne Green, projektledare.

Monty Dom och hunden Nigel. Monty kommer till trädgårdsfesten på Sofiero. Nigels medverkan är oklar. Bild: Den stora trädgårdsfesten

Årets upplaga av Den stora trädgårdsfesten på Sofiero slott äger rum sista helgen i augusti. Här samlas allt från amatörer med balkonglåda till kolonister och nyblivna trädgårdsägare med proffs och experter. Experterna kan bistå med tips för den egna täppan och idéträdgårdarna som byggts upp kan förhoppningsvis inspirera. I linje med säsongen puffar man för uppropet #höstplantera. Ett initiativ från Skånes plantskolor som handlar om vad man kan sätta i marken just nu. Och det finns en hel del man kan göra.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Hösten är bästa tiden att plantera i trädgården – 3 tips för att lyckas

För att sprida lite stjärnglans åt tillställningen har man även bjudit in brittiske trädgårdsprofilen Monty Dom känd från BBC-produktioner som Gardener’s world och Around the World in 80 gardens. Program som även sänts i svensk TV. Monty Dom, som även skrivit flera trädgårdsböcker, brukar dessutom vara programledare för Chelsea garden Show som BBC direktsänder.

”Får visa upp Sofiero”

Arrangörerna är glada att kunna bjuda på Monty Doms expertis.

– Förutom att han bidrar med sin expertis är det roligt att vi får visa upp Sofiero som den unika plats det är samt det stora trädgårdsintresse som finns i Sverige, säger Susanne Green, projektledare för Den stora Trädgårdsfesten.

Monty Dom kommer att vara på Sofiero lördag 26 augusti.

Förutom celebert BBC-besök blir det även internationellt tävlande i Land Art. Det innebär att lag från Slovenien, Italien, Polen, Nederländerna, Spanien, Ukraina, Sverige, Belgien och Singapore tävlar i att bygga installationer i en del av parken. Byggandet sker veckan innan själva trädgårdsfesten och vinnaren koras på invigningsdagen.

 Text: Henrik Högström


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…