Annons

Annons

Brownies med hallon

Läckra chokladrutor med valnötter i fyllningen och hallon på toppen! Servera gärna med en klick vispgrädde.

Brownies med valnötter och hallon recept

Brownies med valnötter och hallon – recept

ca 20 bitar
200 g mörk choklad
100 g smör, rumstempererat
3 dl strösocker
2 ägg
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 ½ dl vetemjöl
ca 70 g valnötskärnor

Annons

Servering:
vispad grädde, hallon och strössel

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält chokladen över varmt
vattenbad.
3. Rör ihop smör och socker. Blanda ner äggen, ett i taget. Rör ner den smälta chokladen.
4. Sikta ner kakao, vaniljsocker och vetemjöl och rör ihop till en tjock smet. Hacka valnötterna och vänd ner i smeten.
5. Bred ut smeten i en smord form, ca 24×20 cm. Grädda i mitten av
ugnen, ca 25 minuter; kakan ska
vara lite kladdig i mitten. Låt svalna och skär sedan upp i bitar. Dekorera med grädde, hallon och strössel.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept och bild: Jenny Bennheden Carpvik

Prova också:

Brownies med fudgeglasyr

Blåbärsbrownies med glasyr

Chokladbrownies med frosting


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…