Annons

Annons

Brysselkålssallad

En sallad med brysselkål, äpple, nötter, citron och ingefära – vilken fullträff!

Brysselkålssallad
6–8 bufféportioner
500 g färsk brysselkål
2 stora gröna syrliga äpplen
½ dl hasselnötter, rostade
½ dl skållade mandlar, rostade
3 msk smör eller margarin
1 dl sultanrussin
1 dl slätbladig persilja
2 msk färsk timjan
1 citron, pressad saft
1/2 citron, skalet
1 msk färskriven ingefära
Garnering:
kryddgrönt
citronzest
granatäppelkärnor

Annons

1. Ansa kålen och koka den i lättsaltat vatten, 
ca 10 minuter. Låt rinna av.
2. Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Grovhacka nötterna och mandlarna.
3. Hetta upp matfettet i en stekpanna och värm 
upp nötter, mandlar, russin, persilja, timjan,
äppelskivor och brysselkål. Pressa ner citronsaft, tillsätt rivet citronskal och riven ingefära.
4. Fördela salladen i en skål. Garnera med
kryddgrönt, citronzest och granatäppelkärnor.

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Bacongratäng med brysselkål


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…