Annons

Annons

Brytbröd med 
camembert

Bjud på ett vackert och smakrikt brytbröd som får god smak av pesto och camembert. Perfekt på en buffé!

Brytbröd med camembert

Brytbröd med 
camembert

1 stort bröd
25 g jäst
2 dl mjölk, 37°
2 ägg
1 tsk salt
1 msk strösocker
ca 8 dl vetemjöl
1 ask camembert, 250 g
200 g pesto, finns att köpa färdig
1 ägg
färska örter

Annons

Servering:
honungsvalnötter, se recept nedan

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken
och rör tills jästen lösts upp. Rör ner ägg, salt och socker.
2. Tillsätt mjölet, lite i taget, och arbeta tills 
degen släpper bunken. Låt jäsa under bakduk, 
ca 1 timme.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Ta osten ur förpackningen och lägg asken från camemberten mitt på plåten. Ställ in osten i kylen igen.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen 
i 15–20 bitar, ca 40 g styck. Tryck ett litet hål 
med tummen i varje bit och lägg i 1/2 tsk pesto. Arbeta ihop till en bulle så att peston inte rinner ut.
5. Lägg bullarna glest runt om asken på plåten.
Låt jäsa under bakduk, ca 45 minuter. Sätt ugnen på 190°.
6. Ta bort asken från plåten och lägg dit den kylskåpskalla osten i stället. Pensla brödet med ägg. Strö över färska kryddor. Grädda, 15–18 minuter.
7. Vid servering: Toppa osten med honungs-
valnötter och servera direkt.
Honungs-
valnötter
Värm 25 g valnötter i
3 msk flytande honung. Toppa osten 
med nötterna.

Honungsvalnötter

Värm 25 g valnötter i
 3 msk flytande honung. Toppa osten 
med nötterna.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson
Bild: Erik Karlsson

Prova också:

Hembakat bröd till smörgåstårta

Vackert brytbröd med kummin och nyttiga frön

Glutenfritt brytbröd


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…