Annons

Annons

Brytbröd med ost och vallmofrön

Baka gott bröd att servera till soppor, grytor eller servera på buffébordet. Garnera med riven ost och vallmofrön.

Brytbröd med ost och vallmofrön

2 brytbröd, 14 bitar per bröd:
50 g smör
4 dl mjölk
50 g jäst
1 1/2 tsk salt
1 ägg
2 dl grahamsmjöl
ca 7,5 dl vetemjöl special

 

Till pensling:
1 uppvispat ägg
2 dl riven ost
2 msk vallmofrö

Annons

Smält smör och häll på mjölk. Värm till fingervarmt. Smula jäst i en degbunke. Lös den i degspadet och tillsätt
 salt och 1 ägg, grahamsmjöl och ca vetemjöl special. Arbeta degen smidig. Låt jäsa under bakduk ca 45 minuter.

Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Dela i två delar. Rulla ut och dela varje rulle i 14 bitar.

Forma runda bullar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med minst 1 cm luft mellan varje (de jäser ihop).

Låt jäsa ca 30 minuter. 

Pensla med uppvispat ägg och fördela riven ost  och vallmofrö på bröden, varva så att varannan bulle får ost respektive vallmofrön.

Grädda i 225 grader ca 20 minuter tills brödet fått fin färg.

Prova också:

Ostbröd med vitlökssmör

Fullkornsbröd i långpanna

Vackert brytbröd med kummin och nyttiga frön

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…