Annons

Annons

Chokladsnäckor med mandelmassa

Baka läcker fyllda bullar med mörk choklad och mandelmassa. Rolig variant på den klassiska kanelbullen!

Bullar med choklad och mandelmassa recept

Bullar med choklad och mandelmassa – recept

32 stycken
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1 dl strösocker
175 g smör
1 ägg
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
ca 10 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g mandelmassa
75 g smör
100 g mörk choklad

Annons

Pensling:
1 ägg

Garnering:
50 g mörk choklad

1. Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Blanda i socker, rumsvarmt smör i bitar, ägg, salt, bakpulver och mjöl, och arbeta degen väl i maskin, 10 minuter. Låt degen vila övertäckt, 30 minuter.
2. Fyllning: Riv mandelmassan och rör den smidig med rumsvarmt smör. Blanda i finhackad choklad.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, 40×30 cm. Bred på fyllning och rulla ihop från långsidan.
4. Skär vardera rulle i 16 bitar och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta, 1 timme.
5. Sätt ugnen på 225°.
6. Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt svalna.
7. Garnering: Ringla smält choklad över bullarna.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Kanelbullar – 6 sätt att variera fyllningen

6 anledningar att äta mer kanelbullar

Fyllda kanelbullar med hasselnötter


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…