Annons

Annons

Chokladsnäckor

Baka läcker fyllda bullar med mörk choklad och mandelmassa. Rolig variant på den klassiska kanelbullen!

Bullar med choklad och mandelmassa recept

Bullar med choklad och mandelmassa – recept

32 stycken
50 g jäst
2 1/2 dl mjölk
1 dl strösocker
175 g smör
1 ägg
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
ca 10 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g mandelmassa
75 g smör
100 g mörk choklad

Annons

Pensling:
1 ägg

Garnering:
50 g mörk choklad

1. Smula ner jästen i en degskål. Värm mjölken till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Blanda i socker, rumsvarmt smör i bitar, ägg, salt, bakpulver och mjöl, och arbeta degen väl i maskin, 10 minuter. Låt degen vila övertäckt, 30 minuter.
2. Fyllning: Riv mandelmassan och rör den smidig med rumsvarmt smör. Blanda i finhackad choklad.
3. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i två bitar. Kavla ut varje bit till en rektangel, 40×30 cm. Bred på fyllning och rulla ihop från långsidan.
4. Skär vardera rulle i 16 bitar och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta, 1 timme.
5. Sätt ugnen på 225°.
6. Pensling: Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen, ca 8 minuter. Låt svalna.
7. Garnering: Ringla smält choklad över bullarna.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Kanelbullar – 6 sätt att variera fyllningen

6 anledningar att äta mer kanelbullar

Fyllda kanelbullar med hasselnötter


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…