Annons

Annons

Cannelloni med spenatfylllning

Fyll pastarör med en krämig färskostblandning med spenat. Toppa med tomatsås och ost och skjuts in i ugnen. Italienska smaker när de är som bäst!

Vill du inte fylla rören med sprits går det lika bra med färska lasagneplattor som rullas ihop.

Cannelloni med
 spenatfyllning

4 personer
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 förp krossade tomater, 500 g
60 g babyspenat
250 g mozzarellaost, riven
300 g färskost
12 cannellonirör
4–5 kvistar färsk oregano

Annons

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Låt det bli glansigt i en stor kastrull med olja.
3. Tillsätt krossade tomater och låt puttra, 10 minuter.
4. Blanda hackad spenat, 125 g 
riven mozzarellaost och all färskost. Lägg över i en spritspåse och fyll cannellonirören med blandningen.
5. Häll hälften av tomatsåsen i botten på en ugnsform. Lägg i de fyllda cannellonirören och häll över resten av tomatsåsen. Strö över 125 g riven mozzarellaost. Tillaga i ugnen, 
ca 25 minuter.
6. Vid servering: Strö över oregano.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Tips! 
Du kan göra 
pastarör av färsk pasta. 
Lägg fyllningen på plattorna och rulla ihop från långsidan. Tillagningstiden och ugnstemperaturen är samma som i cannellonireceptet ovan.

Prova också:

Köttfärscannelloni

Cannellonigratäng med lax

Glutenfri purjopasta med lax


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…