Annons

Annons

Carola Häggkvist hyllar Lill-Babs: ”Mycket känslor”

På söndag hyllas mammor runtom i landet. Under Mammagalan kommer Carola Häggkvist sjunga för nyligen bortgångna Barbro Svensson. "Det känns väldigt fint och ärofyllt", säger Carola Häggkvist.

Carola Häggkvist sjunger vid "Christmas in Vasatan" i Gustaf Vasa kyrka i Stockholm i december 2017.

Bild: IBL Bildbyrå

På ”Mors dag” hålls en särskild ”Mammagala” i Kanal 5 för att hylla och uppmärksamma mammor.

Under kvällen kommer Carola Häggkvist tolka Barbro ”Lill-Babs” Svenssons låt ”Du är publiken” som en hyllning till den folkkära artisten.

Annons

– Alla mammor är unika, och Barbro var i särklass unik. Inför ”Mammagalan” är det mycket känslor för mig. Barbro påminde på många sätt om min egen mamma, och jag vill hylla dem båda med sången ”Du är publiken”. Det var Barbros döttrar som önskade sången, och det känns väldigt fint och ärofyllt att få framföra den, säger Carola Häggkvist i ett pressmeddelande.

Hon beskriver låten som både vacker och ärlig.

– Det finns en djupt rotad respekt mellan publiken och en artist som Barbro, som har fått publikens hjärtan och samtidigt delat med sig så generöst av sitt eget. Sången handlar om att vara bunden till sin publik – och samtidigt fri att vara sig själv och gå sina egna vägar.

Carola Häggkvist och Barbro "Lill-Babs" Svensson i september 1996.

Carola Häggkvist och Barbro ”Lill-Babs” Svensson i september 1996. Bild: IBL Bildbyrå

Carola Häggkvist berättar också om sitt första möte med Barbro ”Lill-Babs” Svensson. Den blott 12-åriga Carola Häggkvist skulle vara med i hyllningsprogrammet ”Evert Taube i våra hjärtan” och bland de andra gästerna fanns Barbro ”Lill-Babs” Svensson.

– Hon var varm och tuff samtidigt, kommer jag ihåg, precis som mamma. Jag minns också att jag såg hennes egen show en gång på hotell Strand på Öland. Hon sjöng med varje fiber i kroppen, hennes sång var hennes hud och hennes energi var hennes höga toner. Hon var en fantastisk entertainer och en väldigt generös person.

Bara timmar innan den direktsända tv-galan hålls en särskild minnesstund för ”Lill-Babs” i Storkyrkan i Stockholm. Även minnesgudstjänsten kommer att tv-sändas. Dagen därpå, måndagen den 28 maj, begravs hon i hembygden Järvsö.

Stora mammapriset i Kanal 5

”Mammagalan” leds av Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Under galakvällen kommer Tess Merkel, Hanna Hedlund och Lina Hedlund framföra ett särskilt mammamedley. Även artisten Robin Bengtsson uppträder med singeln ”Day by day”.

Några av galakvällens prisutdelare är artisten Ison Glasgow, programledaren och författaren Ann Söderlund och friidrottsstjärnan Mattias Sunneborn. Tv-tittarna kommer även få följa med på reportageresor runtom i världen tillsammans med Sofia Wistam, Lina Hedlund och Roy Fares på reportageresor.

Under galan delas också Stora mammapriset ut i tre kategorier.

Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam inför Mammagalan i Kanal 5.

Programledarna Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam. Bild: Magnus Ragnvid/Kanal 5

Juryn för Stora mammapriset utgörs av Pernilla Wahlgren, Kristin Kaspersen, Özz Nûjen, Amelia Adamo och Lars Lindström. Prisstatyetten är designad av konstnärerna Carolina och Agneta Gynning.

Mammagalan direktsänds på Kanal 5 och Dplay söndagen den 27 maj klockan 20:00.

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Minnesstunden för Lill-Babs tv-sänds

Lill-Babs önskan före sin död – ville få mer tid med familjen

Ann-Louise Hanson om vännen Lill-Babs: ”Det gick bara för fort”


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…