Annons

Annons

Minns du när Tommy Körberg sjöng duett med Celine Dion?

Tommy Körberg är en levande legend bland svenska sångare, och duetten med Celine Dion från 1992 är helt magisk. Världsstjärnans minspel när hon inser vilken pipa Tommy Körberg har är oslagbar. ”Jag ville bara ha ett leende”, säger han själv nästan 30 år senare.

Celine Dion slog igenom som rösten till Belle i Walt Disneys ”Skönheten och Odjuret” från 1991. I den svenska versionen var det Tommy Körberg som spelade Odjuret, och när de två skulle sjunga filmens ledmotiv tillsammans i en studio i Göteborg uppstod äkta tv-magi 1992.

Annons

Båda hade varit med i Eurovision Song Contest 1988 men annars hade deras artistiska vägar inte korsats. Nu skulle de alltså mötas framför tv-kamerorna.

Gilla Året Runt på Facebook

Celine Dion i Eurovision song contest 1988. Bild: IBL Bildbyrå

Den svenske skönsångaren hade lagt upp en egen plan för att beveka det kanadensiska stjärnskottet. Tommy Körberg berättar att han sparade på rösten under kamerarepet inför direktsändningen.

När kamerorna väl slogs på tog han fram hela registret och tog i från tårna.

– Hon var jävligt sur och trumpen. Så jag försökte lätta upp det hela. Jag tänkte hon blir väl lite förvånad när jag sjunger ordentligt, berättar Tommy Körberg.

Den vokala uppvisningen fick synlig effekt.

Celine Dion på franska

I klippet är det tydligt att Celine Dion undrar om det verkligen kan vara samma person som sjunger som under kamerarepet. Hon ser helt enkelt paff ut.

– Det var ren tur att de hade kameran på henne då. Så gav jag henne en ros och då fick jag ett leende, säger Tommy Körberg nästan 30 år efter uppträdandet.

– Det var det jag strävade efter. Att få ett leende.

Tommy Körberg. Bild: IBL Bildbyrå

Hon var lite frostig?

– Nja, det var någonting. Jag försökte få med henne ut på kvällen men hon hade med sig någon beskyddare, ett förkläde, som sa nej. Men sen så vet jag det att när hon pratar engelska är hon en helt annan person än när hon pratar franska, säger Tommy Körberg.

– Jag har sett intervjuer på franska och då lever hon upp så inihelvete. Det är ett helt annat kroppsspråk. Hon känns mer hämmad på engelska.

Du skulle ju kunna ta hela världen?

– Ja, men allting har sin tid. Nu ska jag göra sånt där som jag gör nu innan jag slutar och som handlar om saker i min ålder. Jag fyller ju 70 nu.

– Jag kan ju inte hålla på att sjunga om flickor och pojkar, det får popmöglen hålla på med. Det heter kvinnor och män när man har passerat 24.

Text: Henrik Högström

Läs också:


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…