Annons

Annons

Charlotte Perrelli klar för ”Så mycket bättre”

Charlotte Perrelli är den femte deltagaren i "Så mycket bättre" 2018. Efter att ha nobbat programmet fler gånger känner artisten att tillfället är det rätta. "Jag har jättemycket knasiga idéer", säger Charlotte Perrelli.

Charlotte Perrelli klar för Så mycket bättre.

Charlotte Perrelli. Bild: IBL Bildbyrå

Charlotte Perrelli, eller Charlotte Nilsson som hon hette innan hon gifte sig, har en lång musikkarriär bakom sig.

Nu har hon tackat ja till att vara med i ”Så mycket bättre” 2018 tillsammans med Christer Sjögren, Stor, Linnea Henriksson och Eric Gadd.

Annons

Charlotte Perrelli föddes den 7 oktober 1974 i Hovmantorp i Småland.

I slutet av 1980-talet började hon sjunga med ett lokalt dansband. Hon gick musikgymnasium i Växjö och sedan en sångutbildning på Kulturama. Under 1990-talet sjöng hon också i flera dansband – bland annat Wizex.

Charlotte Perrelli, då Charlotte Nilsson, i Eurovision Song Contest 1999.

Charlotte Perrelli, då Charlotte Nilsson, i Eurovision Song Contest 1999. Bild: IBL Bildbyrå

1999 tog solokarriären fart på riktigt. Hon vann Melodifestivalen med ”Tusen och en natt”. Till ”Eurovision song contest” i Jerusalem vann hon hela tävlingen med ”Take me to your heaven”.

Drygt tio år senare, 2008, vann hon Melodifestivalen ännu en gång med bidraget ”Hero”. I ”Eurovision song contest” i Belgrad slutade bidraget på plats 18. Charlotte Perrelli deltog också i ”Melodifestivalen 2012″med låten ”The Girl” och ”Melodifestivalen 2017” med den egenskrivna låten ”Mitt liv”, men gick inte till final någon av gångerna.

Charlotte Perrelli har också varit jurymedlem i TV4-programmet ”Talang”, spelat rollen som Eva Peron i musikalen ”Evita” på Malmö Operan samt spelat huvudrollen Belle i Disneymusikalen ”Skönheten och Odjuret” på Göta Lejon.

Charlotte Perrelli är gift med Anders Jensen. Tillsammans har de sonen Adrian. Charlotte Perrelli har också sönerna Angelo och Alessio från äktenskapet med Nicola Perrelli.

Charlotte Perrelli och sambon Anders Jensen i Melodifestivalen 2017.

Charlotte Perrelli och sambon Anders Jensen. Bild. IBL Bildbyrå

Charlotte Perrelli: ”Crazy saker”

En av de saker Charlotte Perrelli är mest spänd på inför inspelningen är att få höra vilka av hennes låtar som de andra artisterna kommer att tolka. Hon har spelat in nio soloalbum och tre album med band, en låtskatt på mer än hundra stycken.

– Jag har ingen aning om vad de kommer att spela in av mitt material, säger Charlotte Perrelli i ett klipp på ”Så mycket bättres” Facebook-sida.

Programmet kommer, precis som vanligt, att spelas in på Gotland under tolv dagar under sommaren.

– Där kommer det ju att hända en massa knasiga, crazy saker som jag inte vet så mycket om än. Min dag ska planeras och jag har jättemycket knasiga idéer kring det, säger Charlotte Perrelli i klippet.

Charlotte Perrelli i ”Så mycket bättre”

För Aftonbladet avslöjar Charlotte Perrelli att hon var en av tre artister som blev klara först för årets säsong. Trion har, enligt artisten, sedan varit involverade under hela processen.

– Hade de presenterat någon som jag inte hade tyckt varit kul så hade jag kunnat säga ”Nej men det här funkar inte”. Nu har det över huvud taget inte varit så. Det har inte varit några överraskningar och jag har inte ställt några krav.

Petter, Christer Sandelin, Plura Jonsson, Barbro Svensson, Petra Marklund, Thomas di Leva Lasse Berghagen

Petter, Christer Sandelin, Plura Jonsson, Barbro Svensson, Petra Marklund, Thomas di Leva och Lasse Berghagen i ”Så mycket bättre” 2010. Bild: IBL Bildbyrå

Charlotte Perrelli berättar också att hon, genom åren, fått frågan om att vara med flera gånger. Bland annat tackade hon nej till den absolut första säsongen.

– Det skulle spelas in på Kanarieöarna. Bara en sådan sak, säger hon till Aftonbladet.

Något Kanarieöarna blev det aldrig i slutändan. I stället fick Christer Sandelin, Lasse Berghagen, Lill-Babs, Petter, Plura Jonsson, Petra Marklund och Thomas Di Leva åka till Gotland.

Text: Helena Sjögren

Läs också:

Här är alla artister som turnerar med Diggiloo 2018

Christer Sjögren och Stor klara för Så mycket bättre 2018


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…