Annons

Annons

Charlotte,37: Min mage blev lugn med mandelmjölk

Charlotte Alfvin

Charlotte bytte komjölk mot mandelmjölk. Mandelmjölken smakade inte bara gott – hennes mage tålde den. Nu händer det att Charlotte Alfvin köper mandelmjölk i förpackning, men oftast tillverkar hon sin egen mjölk. På kvällen innan hon går och lägger sig lägger hon mandlar i blöt, så att de svårsmälta enzymerna i nötterna blir färre. Morgonen därpå häller hon av vattnet, sköljer rent mandlarna och tillsätter nytt vatten, mixar i en mixer och heller på ännu mer vatten och mixar igen för att nötterna ska bli riktigt finfördelade. Därefter silar hon det hela i en nötmjölkspåse.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

– Men det går lika bra att sila genom en nylonstrumpbyxa, säger hon.
Mjölken har hon sedan i te, i gröt, i grytor, eller dricker som den är. Ibland smaksätter hon med lite vaniljpulver eller kakao.
– Förutom att jag slipper må illa i magen känns det bättre att dricka mandelmjölk än komjölk. Komjölk anses ju vara inflammationsbildande, säger hon.

Charlotte Alfvin, 37, kände länge att hon blev gasig i magen av komjölk. När hon en dag blev bjuden på hemmagjord mandelmjölk upptäckte hon något fantastiskt.
Text: Minna Tunberger Foto: Gustav Gräl 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…