Annons

Annons

Cheddarpajer fyllda med skinka och cheddar

Snabbgjorda minipajer av smördeg med läcker cheddarfyllning. Ett snabbt och enkelt recept!

cheddarpaj med skinka

20 minipajer
1 kyld smördegsrulle
1 ägg till pensling

Fyllning:
75-100 g rökt skinka
2 ägg
2 dl vispgrädde
2 dl riven lagrad cheddar
1/2 gul lök
1 msk olja
salt, svartpeppar

Garnering:
2 msk crème fraiche eller färskost
2 msk lingon

Annons

Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla ut smördegen och skär ut ca 5×5 cm stora rutor. Lägg dem i dubbla pappersformar i ett minimuffinsplåt.
Tärna skinkan och blanda med grädde, ägg och riven ost.
Finhacka löken och fräs den mjuk i oljan utan att det tar färg. Salta och peppra och rör ner löken i äggsmeten.
Pensla formarna med ett uppvispat ägg. Fördela smeten i formarna.
Grädda mitt i ugnen tills de fått fin färg ca 15-17 minuter och fyllningen stannat.
Låt pajerna svalna lite och garnera sedan med crème fraiche och lingon.

Gilla Året Runt på Facebook

Tips! Minipajerna går bra att förberedas och går utmärkt att frysa. Garnera dem först vid serveringstillfället.

Fler goda recept på minipajer

Minipajer
Recept: Minipajer med tomat och saffran

Året Runt

Recept: Minipaj med räkor och parmesan

Året Runt
Recept: Minipajer med ädelost och spenat

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…