Annons

Annons

Äppelcheesecake med hasselnötter

Godaste cheesecaken med cookiebotten och knäckig topping av hasselnötter och äpple. Servera med kolasås!

Cheesecake med äpple och hasselnötter recept

Cheesecake med äpple och hasselnötter

4–5 personer
75 g smör
140 g chokladcookies
Fyllning:
600 g färskost
1½ dl strösocker
1 dl grekisk yoghurt
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
Topping:
2 äpplen
¾ dl rörsocker
1 tsk mald kanel
1 dl havregryn
1 dl hackade hasselnötter

Annons

Servering:
1 dl kolasås (färdigköpt eller hemgjord)
2 dl vispgrädde

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smöret. Mixa kakorna i bitar med smöret.
Klä en avlång bakform, 1½ liter, med bakplåtspapper. Tryck ut kaksmulorna i botten. Låt stelna.
3. Vispa ihop färskost, socker, yoghurt, vaniljsocker och ägg. Häll blandningen i formen. Tillaga i ugnen,
ca 25 minuter.
4. Topping: Skala och skär äpplena i små tärningar. Blanda äpple, socker, kanel, havregryn och nötter. Strö blandningen över kakan. Tillaga i ugnen, 15 minuter.
5. Vid servering: Ringla kolasås över kakan och 
servera med vispad grädde.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Pontus Ferneman

Prova också:

Cheesecake i glas på bara tre ingredienser

Cheesecake med persikor och vit choklad

Glöggcheesecake


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…