Annons

Annons

Glöggcheesecake

Baka enkelt julens godaste cheesecake och njut av läckra smaker av pepparkaka, glögg och vit choklad!

Cheesecake med pepparkaka och glögg – recept

12 bitar
150 g digestivekex
150 g pepparkakor
100 g smör

Fyllning:
200 g vit choklad
600 g färskost
250 g kvarg, 10 %
3 ägg
1 dl strösocker
3/4 dl majsstärkelse
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl vit glögg

Annons

Garnering:
pepparkakor
clementiner
physalis
fikon

1. Sätt ugnen på 175°.
2. Krossa kex och pepparkakor,
gärna i matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck 
ut till en botten i en form med 
löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen, 10 minuter. Låt svalna.
3. Fyllning: Smält chokladen
i bitar över vattenbad. Rör ofta så
att den inte bränner och blir hård. 
Rör ihop färskost och kvarg till en jämn smet. Rör i äggen, ett i taget. Blanda i socker, majsstärkelse, 
vaniljsocker och glögg. Vänd sist ner den smälta chokladen.
4. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen, 40 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar där tills ugnen kallnat. Låt
sedan cheesecaken stå i kylen ett
par timmar.
5. Vid servering: Garnera med 
pepparkakor, clementinskivor,
physalis och fikon.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Julfin glutenfri cheesecake

Cheesecake med lingon

Cheesecake i glas på bara tre ingredienser


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…