Annons

Annons

Chèvrefylld kyckling med melonsallad

AR Året Runt kyckling / Janet Gustavsson

Tomatpuré, chèvre och bacon ger kycklingen mycket smak.

4 personer
8 kycklinglårfiléer
4 msk tomatpuré
100 g chèvre
1 pkt bacon, 140 g
salt, peppar
1 näve rucolasallad
1 kg melon, blandade sorter

Annons

Sås:
2 dl lätt crème fraiche
3 msk hackade örter

Sätt ugnen på 225 grader. Lägg ut kycklinglårfiléerna på en skärbräda, bred på tomatpuré och lägg i smulad chèvre. Salta och peppra. Linda in i baconskivorna. Bryn runtom, lägg över i ugnsform och ställ in i ugn 15-20 minuter, kontrollera med sticka att kycklingen är klar.

Rör samman såsen. Skär me­lonen i skivor och blanda med rucolasallad. Servera melonsal­lad och sås till kycklingen.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…