Annons

Annons

Chilifrästa räkor med vitlök

Chilifrästa räkor med vitlök och lime. Helt klart smaker som ger mersmak!

Chilifrästa räkor med vitlök

2 personer
500 g räkor med skal, ca 175 g skalade
1/2 röd chilifrukt
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1/2 dl hackad persilja
1/2 lime, pressad saft
Servering:
bröd

1. Skala räkorna.
2. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Fräs chili och vitlök utan att det får färg i en stekpanna med olja.
3. Lägg i räkorna och fräs en minut så de blir varma, men inte längre tid än så för då blir de sega.
4. Ta stekpannan från plattan och rör i persilja och limesaft. Servera dem direkt med bröd.

Annons

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Grillade chiliräkor med caesarsallad

Pasta med 
räkor och broccoli


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…