Annons

Annons

Chiligryta på högrev med guacamole

Laga enkelt en smakrik chili där köttet får koka länge ihop med smakrika kryddor. Perfekt som bjudrätt!

Chiligryta på högrev recept

Chiligryta på högrev – recept

4 personer
1 kg högrev
2 msk smör
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
1 röd chilifrukt
2 msk tomatpuré
2 msk chilisås
1 tsk torkad oregano
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk spiskummin
3 dl vatten
3 msk kalvfond
400 g vita bönor
1 stor röd paprika

Annons

Garnering:
färska örter, t ex koriander eller persilja

Servering:
majstortillor
guacamole, se recept nedan

1. Putsa köttet och skär det i bitar som är 3×3 cm. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör. Lägg över i en gryta.
2. Skala och grovhacka löken. Skala och finhacka vitlöken. Hacka hela chilifrukten. Du kan behålla kärnorna för att få lite extra hetta till grytan.
3. Tillsätt lök, vitlök, chili, tomatpuré, chilisås, oregano, paprikapulver och spiskummin till grytan och späd med vatten och fond. Koka upp och småkoka under lock, ca 3 timmar. Köttet ska vara mört. Smaka av grytan.
4. Vänd ner sköljda bönor och paprikabitar i grytan strax före servering.
5. Garnera med färska örter och servera med majstortillor och guacamole.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Bitte E:son Forsberg
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Recept på guacemole

Mustig nötfärsgryta med rostade tomater

Chili con carne med bönor och majs


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…