Annons

Annons

Fläskfilégratäng med hetta

En fantastiskt god sås på soltorkade tomater, tomatpuré och kalvfond.

Gratäng med fläskfilé

Fläskfilé – festfilé. Gör en gratäng med chili och soltorkade tomater.

4 personer
4 portioner ris
1 fläskfilé ca 600-700 g
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Sås:
3 dl vispgrädde
1/2 dl chilisås
3 msk tomatpuré
2 msk kalvfond
8 strimlade soltorkade tomater
1 msk majsenaredning
3 msk finhackad persilja, basilika eller timjan
1 röd paprika
1 orange paprika
1 dl riven lagrad ost
1 kvist cocktailtomater

Annons

Garnering:
kryddgrönt, t ex persilja.

Serveras med:
sallad

Sätt ugnen på 225 grader.
Koka riset. Putsa köttet och salta och peppra runt om. Bryn runt om i smör. Låt steka vidare på medelvärme i ca 15 minuter.

Blanda grädde, chilisås, tomatpuré, fond och soltorkade tomater i en kastrull. Låt koka upp. Rör ner redning och koka vidare i ca 2-3 minuter. Tillsätt finhackade örter.

Skiva köttet. Fördela riset i en smord eldfast form och fördela det skivade köttet ovanpå. Häll såsen över fläskfilén. Kärna ur och fintärna paprikan. Strö över paprika, ost och lägg på en tomatkvist. Gratinera i ugnens mitt i ca 15 minuter.  Ta ut gratängen garnera med kryddgrönt. Servera med sallad.

Tips! Bra rätt när man vill göra maten i förväg och värma!

Av Bitte Eson Forsberg Foto Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…