Annons

Annons

Kladdkaka med hallon

Lättbakad kladdkaka som du garnerar med hallon eller de bär du gillar mest!

Året Runt
 8 bitar:
100 g smör
100 g mörk choklad
2 ägg
2 dl strösocker
150 g kesella
2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt
2 dl frysta hallonGarnering:
hallon
kryddgrönt
siktat florsocker

Annons

Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smör och choklad på svag värme. Vispa ägg, socker och kesella poröst.
Blanda de torra ingrediens­erna, rör ner äggblandningen och chokladröran. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 25––30 minuter, känn med en sticka så att kakan är lagom kladdig. Garnera med hallon och sikta över lite florsocker. Servera med vispad grädde.

Gilla Året Runt på Facebook

 Av Bitte E:son Forsberg Foto: Anders Norrsell

LÄS OCKSÅ

Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…