Annons

Annons

Chokladmousse med kiwi

Stora som små älskar chokladmousse! Den här varianten blir extra fräsch och snygg med kiwi.

Chokladmousse med kiwiblommor

4 personer (eller 8 personer på en buffé)

100 g mörk choklad
3 dl vispgrädde
1 tsk stött kardemumma
1/2 dl nybryggt starkt kaffe
2 msk konjak, kan uteslutas
Garnering:
1/2 dl finhackade hasselnötter
kiwiblommor, se nedan

Annons

1. Hacka chokladen och smält den över vattenbad.
2. Vispa grädden. Tillsätt kardemumma, kaffe och ev konjak. Vänd ner chokladen och blanda väl.
3. Fördela moussen i 4 stora eller 8 små kaffekoppar och låt stå kallt i minst 2 timmar. Strö över hasselnötter.
4. Vid servering: Stick ner en kvist mynta i varje kopp och garnera med en kiwiblomma (se nedan).

Gilla Året Runt på Facebook

Kiwiblomma
Skala och skär 1 kiwi i 1/2 cm tjocka skivor. Tryck ut en blomma med hjälp av liten utstickare. En urkärnare går också bra. Stick i en tandpetare i kiwiblomman från kortsidan och stick ner tandpetaren i chokladmoussen.

Recept: Janet Gustavsson

Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Snabb mjölkchokladmousse med bara 3 ingredienser

Vit chokladmousse med fruktsallad


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…