Annons

Annons

Chokladparfait med björnbär

Chokladparfait med björnbär – en perfekt dessert som går att förbereda i god tid innan!

Enkelt och perfekt att förbereda och ha i frysen – bara att plocka fram när gästerna kommer.

Chokladparfait 
med björnbär

4 personer
3 äggulor
1 dl farinsocker
1 msk kakao
21/2 dl vispgrädde
Servering:
2 dl björnbär, frysta eller färska
mörk choklad

Annons

1. Vispa äggulor och socker poröst. Rör ner kakaon.
2. Vispa grädden och blanda med äggsmeten.
3. Häll smeten i en form som rymmer ca 1 liter. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen, ca 4 timmar.
4. Ta fram parfaiten ca 10 minuter före servering. Toppa med björnbär och riven mörk choklad.

Recept: Jenny Bennheden Carpvik 
Foto: Jenny Bennheden Carpvik

Prova också:

Punschparfait med vintrig fruktsallad

Björnbärsglass
 med söta popcorn

Grillad ananas med glass och kolasås


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…