Annons

Annons

Chokladrutor med apelsin och kokostopping

När choklad och apelsin möts så uppstår ljuv musik. Vi rekommenderar verkligen denna lättlagade kaka som dessutom toppas med ett kokostäcke.

Chokladrutor 
med apelsin

30 stycken

200 g smör
4 ägg
4 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
skal och saft av 1 apelsin, 
ca 1 1/2 dl saft
Kokostopping:
125 g smör
1 dl mörk sirap
1 dl pressad saft av apelsin
2 dl strösocker
6 dl kokosflingor

Annons

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, socker och det smälta smöret i en skål.
3. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och blanda ner i smeten.
4. Tvätta apelsinen, riv skalet fint 
och pressa ur saften. Rör ner skal 
och saft i smeten.
5. Bred ut smeten i en långpanna, 30×40 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
6. Kokostopping: Smält smöret 
i en kastrull. Blanda ner sirap, apelsinsaft, socker och kokos och 
låt småkoka i 5 minuter.
7. Bred smeten över kakan i långpannan och grädda i ugnen i 10 minuter. Låt svalna och skär kakan i rutor.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson

Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Apelsinkaka med kokos

Apelsinrutor med choklad


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…