Annons

Annons

Chokladägg med blåbärsmousse

Läckraste desserten gör du med chokladskål du fixar själv efter vår beskrivning. Fyll med krämigt och gott innehåll. Middagens superfina!

Gör det själv – en chokladskål

Gör en skål av choklad och servera med en blåbärskräm.

Fyllda chokladägg med blåbärskräm

Ca 10 st
Skål:
200 g mörk choklad
ca 10 ballonger
Kräm:
250 g blåbär
1/2 dl florsocker
100 g färskost
1 1/2 dl vispgrädde
1 äggvita
Garnering:
8 punschpraliner

Annons

Hacka chokladen och smält i vattenbad. Blås upp ballongerna till lagom storlek (inte så stora, se bild nedan). Knyt.
Låt den smälta chokladen svalna något så att den inte är för varm när du doppar ballongen. Chokladen ska kännas ganska tjock och krämig. (Eventuellt kan du penlsa den uppblåsta ballongen med lite neutral olja och ”bröa” den med kakao.)
Doppa i chokladen, ställ på bakplåtspapper och låt stelna i kylen.
Tips! Doppa några gånger så att det blir flera lager choklad och äggen får ganska tjockt skal. Då håller de bättre när du ska lossa ballongen.
Låt äggen kallna och stelna helt i kylskåp. Lossa genom att släppa ur luften och försiktigt trycka ner ballongen runt om längs med insidan av chokladkanten.

Gilla Året Runt på Facebook
skål av choklad

Tips! Gör några extra eftersom någon chokladform kan gå sönder när ballongen ska plockas ur.

Blåbärskräm: Mixa blåbär, florsocker och färskost. Vispa grädden, vänd ner i blåbärsröran. Vispa äggvitan och vänd ner.
Plocka ballongerna ur chokladformarna enligt beskrivning ovan och spritsa ner fyllningen. Dekorera med punschpralin.
Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Prova också:

Pärondessert med choklad och mandel

Cheesecake i glas på bara tre ingredienser

Påsktårta med lime och kola

Påsktårta med lime och kola


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…