Annons

Annons

Chokladtårta med påskägg

chokladtarta
ca 12 bitar
Tårta kan stå i frysen till 30 minuter innan det är dags att servera.
300 g chokladkex, utan fyllning
150 g smör
CHOKLADMOUSSE:
400 g mörk choklad
200 g färskost
4 dl vispgrädde
GARNERING:
50 g mörk choklad
50 g ljus choklad
50 g vit choklad
3 tsk smör
100 g godispåskägg
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa kexen i en matberedare, tillsätt smält smör och lägg i en form med löstagbar kant. Grädda 10 minuter. Låt kallna.
Hacka och smält chokladen. Blanda med färskost tills allt blandat sig väl. Vispa grädden och vänd ner. Häll i formen, täck med plastfolie och ställ i frysen minst 6 timmar.
Hacka och smält chokladen, varje färg för sig. Tillsätt smöret, 1 tsk i varje sort, häll ut på en plåt/marmorskiva/rostfri bänk, ca 5 mm tjockt med choklad. Låt vila tills chokladens blankhet försvunnit, ska alltså inte stelna helt. Hyvla med osthyvel, är chokladen för mjuk, vänta ytterligare en stund.
Lägg rullarna som en krans ovanpå kakan och lägg påskäggen i mitten.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Av Janet Gustavsson, Foto: Erik Karlsson

LÄS OCKSÅ


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…