Annons

Annons

Citron- och flädersill

Citron- och flädersill – en burk full av sommar!

Citron- och flädersill

Citron- och flädersill

8 bufféportioner
2 burkar 5-minuterssill à 420 g
2 dl konc flädersaft
4 salladslökar
1 liten rödlök
1 citron
2 klasar fläderblom (kan uteslutas)
3 msk hackad gräslök
Servering:
kokt nypotatis och dill

Annons

1. Sila ner lagen från sillen i en skål. Blanda lagen med flädersaft.
2. Skölj sillen och skär den i bitar. Skiva salladslöken. Skala, dela och
skiva löken tunt. Skölj och skär citronen i små bitar.
3. Varva sill, fläderblommor, salladslök, rödlök, citron och gräslök i en burk.
4. Häll lagen i burken och låt stå kallt några timmar.
5. Servera sillen med kokt potatis och dill.

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Sommarlöksill & lime- och myntasill

Purjolökssill

Lerpottesill med matjes och färskpotatis


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…