Annons

Annons

Citronköttbullar i syrlig sky

Kalvfärsbullar

I dag är det köttbullens dag. Fira vår svenska favoriträtt med en spännande syrlig smakvariant som pas­sar bra till pasta.

till 4 personer:

1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g nötfärs
1 ägg
2 msk finhackad bladpersilja
1 citron, rivet skal
1 dl finriven parmesan
lite vetemjöl att rullarna köttbullarna i
smör till stekning
salt, peppar
SKY:
1/2 dl torrt vitt vin
1/2-–1 dl vatten
1/2 citron, saften
1 tsk kalvfond
1 msk smör
SERVERING:
pasta, t ex tagliatelle

Annons

Finhacka lök och vitlök och blanda med färs, ägg, persilja, citronskal, parmesan och lite salt och peppar. Trilla stora köttbullar och rulla dem i mjöl, skaka av överflödigt mjöl. Stek dem i smör så att de får fin färg.
Häll över vin, vatten, citronsaft och kalvfond. Låt puttra under lock i 3-–4 minuter tills köttbull­arna är genomstekta. Rör ner smöret. Servera med pasta.

Av Malin Landqvist
Foto: Ulf Svensson


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…