Annons

Annons

Citronmazariner med syrlig glasyr

Baka sötsyrliga mazariner till påsk! Dessa är extra goda med en läcker glasyr med smak av citron.

Citronmazariner recept

Citronmazariner – recept

20 st
100 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g sötmandel
3 bittermandlar
1 dl strösocker
75 g rumsvarmt smör
2 ägg

Glasyr:
3 dl florsocker
ca 2 msk pressad saft av citron

Annons

Garnering:
geléägg

1. Sätt ugnen på 200°.
2. Rör smör och socker poröst med elvisp. Vispa ner ägget och blanda ner mjöl. Arbeta ihop till en deg och låt den vila i kylen i 30 minuter.
3. Fyllning: Skålla, skala och mal mandeln. Rör samman socker och smör. Blanda ner ägg och den malda mandeln.
4. Pensla små mazarinformar, ca   5 cm i diameter, väl med smält smör eller flytande margarin. Tryck ut degen i formarna och fördela fyllningen i dem.
5. Grädda mazarinerna strax under mitten i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakorna vila i 10 minuter i formarna innan de stjälps upp. Rör ihop florsocker och citronsaft och glasera kakorna. Garnera med geléägg.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kerstin Svensson
Foto: Olof Abrahamsson

Prova också:

Glutenfria mazariner

Mazariner med knaprigt toscatäcke

Chokladmazariner


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…