Annons

Annons

Citruscheesecake med blåbär

Bjud på en fräsch och fruktig cheesecake med yoghurt istället för grädde! Här möts choklad och citrus i ljuv harmoni.

Citruscheesecake

4 personer
Botten:
50 g smör
100 g chokladcookies
1 tsk kanel
Fyllning:
3 gelatinblad
300 g färskost
2 dl grekisk yoghurt
3/4 citron, rivet skal och pressad saft
3/4 dl strösocker
Garnering:
1 dl blåbär
1/4 citron, rivet skal
4–8 små myntakvistar

Annons

1. Botten: Smält smöret. Mixa chokladcookies. Tillsätt kanel och smör, och tryck ut smulorna i botten på 4 större eller 8 mindre glasburkar eller glas.
2. Fyllning: Blötlägg gelatinet i kallt vatten, 10 minuter. Blanda färskost, yoghurt, citronskal, citronsaft och socker i en skål. Smält gelatinbladen i lite vatten och blanda ner i krämen.
3. Fördela fyllningen i burkarna och låt stå kallt i minst 2 timmar.
4. Vid servering: Toppa med blåbär, citronskal och mynta.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Janet Gustavsson
Foto: Anders Norrsell

Prova också:

Cheesecake i glas på bara tre ingredienser

Chokladcheesecake i glas med mascarpone och blåbär

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…