Annons

Annons

Couscoussallad med grillad kyckling och fetaost

Snabb och lättlagad blir couscoussallad med färdiggrillad kyckling. Fetaost, oliver och yoghurtdressing ger den läckra smaker från Medelhavet!

4 portioner

2 ½ dl couscous
5 dl vatten
½ grillad kyckling
1 förp svarta bönor, ca 100 g avrunnen vikt
1 förp kidneybönor, ca 100 g avrunnen vikt
200 g cocktailtomater
1 dl svarta oliver
100 g fetaost
½ dl finhackad bladpersilja
Servering:
3 dl turkisk yoghurt
3/4 dl tahini (sesampasta)
1 msk pressad citronsaft
salt och peppar

Annons

1. Koka couscousen i 5 dl vatten och följ för övrigt anvisningarna på förpackningen. Låt couscousen dra under lock, 10 minuter.
2. Tahini- och yoghurtsås: Blanda turkisk yoghurt, tahini (sesampasta) och pressad citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
3. Bred ut couscousen på ett uppläggningsfat. Rensa kycklingen och skär köttet i tärningar. Lägg kyckling och väl sköljda bönor på couscousen. Skiva tomaterna och strö på couscousen tillsammans med oliver, tärnad fetaost och persilja. Servera med tahini- och yoghurtsås.

Gilla Året Runt på Facebook

Recept: Kristina Eriksson
Foto: Åsa Dahlgren

Prova också:

Pasta med kyckling, svamp och grillad paprika

Italiensk kyckling med parmesanost

Yoghurtmarinerad kyckling med grönsaker


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…