Annons

Annons

Crimetime Gotland – Ny deckarfestival på Gotland i sommar

visby_2

Begreppet sommarmord får en ny betydelse när Sverige får sin första riktigt stora deckarfestival. Crimetime Gotland hålls under fyra  dagar i augusti.

Det är dags att visa upp det svenska deckarundret med en egen internationell deckarfestival. Arrangörerna hoppas att det ska bli en riktig folkfest för både vuxna och barn, med så många som 5000 besökare redan första året –  det ska toppnamn som Mari Jungstedt, Viveca Sten, Lars Kepler, Håkan Nesser och internationella storheter som Denise Mina, Anne Holt och Belinda Bauer garantera.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

På 8 scener runtom i Visby ska de 40 inbjudna deckarförfattarna möta sina läsare i författarträffar, föreläsningar, mordvandringar, iscensatta deckargåtor, skrivarkurser och utflykter. Anna Jansson och Martin Widmark håller dessutom i särskilda barnaktiviteter så som mysterier och skrivarskola.

–        Det här ska inte bli en mässa, utan en härlig personlig mötesplats, säger Carina Nunstedt, chefredaktör för tidskriften Books & Dreams och en av initiativtagarna till festivalen.

Deckarfestivalen planeras bli ett årligt återkommande evenemang i en miljö där många av de påhittade morden har ägt rum – i Visbys medeltida gränder.

Festivalpass till de fyra dagarna Crimetime Gotland 13- 16 augusti 2015 säljs för 595 kronor för vuxna, 295 för ungdomar (13-18). Barn upp till 12 går gratis. www.crimetimegotland.se

 


Kommentera

Vinn 10 000 kronor till valfri resa – TÄVLA HÄR

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…