Annons

Annons

Dagens sommarpratare – Ahmad Khan Mahmoodzada

Han slog igenom som 10-åring i filmen "Flyga Drake". Efter det blev han mordhotad i sitt hemland och flyttade från land till land innan han slutligen flydde. Här berättar Ahmad Khan Mahmoodzada om en dröm som blev en mardröm.

Ahmad Khan Mahmoodzada

GYMNASIEELEV, SKÅDESPELARE

Sänds 1 juli kl 13.00

– Mitt Sommarprogram handlar om att min skådespelardröm gick i uppfyllelse. Men drömmen blev en mardröm. Jag visste att det bara var en film. Men folket i Afghanistan förstod inte och många verkade tro att det som hände i filmen var på riktigt. De ville döda mig och jag tvingades fly för mitt liv, bort från mitt land och min familj.

Om Ahmad Khan Mahmoodzada

Slog igenom som 10-åring i den amerikanska, Oscarsnominerade filmen Flyga Drake från 2007.
På grund av filmen blev han hotad till livet och måste flytta till Dubai under två år. Efter att ha flyttat tillbaka till Afghanistan fortsatte hoten. Som 15-åring flydde han via Ryssland, Vitryssland, Litauen och Polen till Sverige. I vintras kom resten av familjen hit.
Pluggar medieprogrammet på gymnasiet. Medverkar som rollfiguren Abbe i Icas tv-reklam.
Fick Critics’ Choice Movie Award 2007 för bästa unga skådespelare.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…