Annons

Annons

Dagens sommarpratare – artisten Carola Häggkvist

Hon är ständigt aktuell, har haft flyktingar boende hos sig och älskar att köra motorcykel. Carola Häggkvist är en av våra största artister någonsin. I sitt sommarprogram kommer hon att ta med lyssnaren på en musikalisk resa genom sin uppväxt.

Carola Häggkvist

SÅNGERSKA, ARTIST

Sänds 23 juli, kl 13.00

– I mitt Sommarprat kommer jag att ta med lyssnaren på en musikalisk resa genom min uppväxt. Dela minnen och personliga tankar från mitt 33-åriga liv i rampljuset och känslan inför att fira 50 år … och hur det var att sjunga duett med Johnny Cash.

Om Carola Häggkvist

En av Sveriges genom tiderna mest hyllade artist, en av få som omnämns med endast förnamn.
Slog igenom som 16-åring med Främling i Melodifestivalen 1983. Programmet sågs av drygt sex miljoner tittare och skivan sålde i över en miljon exemplar. Har släppt över 30 album med stor musikalisk bredd.
Segrade i Eurovision Song Contest 1991 med Fångad av en stormvind. Tilldelades utmärkelsen Guldmasken för sin huvudroll i Sound of Music. Invald i Swedish Music Hall of Fame. 2007 fick hon ta emot medalj i 8:e storleken av Kungen.
Sjungit med bland andra Johnny Cash, Rod Stewart och BB King. Åkte hösten 2015 till den grekiska ön Kos för att hjälpa flyktingar och har haft flyktingar boende hemma. Ständigt aktuell och turnerar i sommar med Min bästa sommar, med hits som sträcker sig genom hennes 33-åriga karriär. Kör motorcykel. Frimodig i sin tro.

Annons

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…