Annons

Annons

Dagens sommarpratare – Carolina Klüft

Hon har belönats med Jerringpriset 2002, Bragdguldet och Victoriastipendiet år 2003 samt utsedd till Europas främsta friidrottare två gånger. Carolina Klüft kommer att berätta om sina friidrottsframgångar i sitt Sommar men även vem hon verkligen är.

Carolina Klüft

F.D. FRIIDROTTARE, PROGRAMLEDARE

Sänds 5 augusti kl 13.00

– Jag har länge funderat på vad mitt Sommar ska handla om. Ska jag fokusera på mina prestationer och berätta om alla mina guld eller ska jag vara helt naken inför mig själv och berätta vem jag verkligen är? Mina funderingar kommer att fortsätta i Sommar.

Annons

Om Carolina Klüft

Har tagit ett OS-guld, tre VM-guld och två EM-guld i sjukamp. Har också ett VM-brons i längdhopp och är svensk rekordhållare i tresteg. Arbetar som programledare för tv-sändningarna från OS i Rio de Janeiro i sommar.
Belönats med Jerringpriset 2002, och Bragdguldet och Victoriastipendiet år 2003. Utsedd till Europas främsta friidrottare två gånger. Årets prestation på Idrottsgalan 2007 för VM-guldet i Osaka.
Avslutade sin friidrottskarriär med Finnkampen 2012. Sitter i Naturskyddsföreningens riksstyrelse och är goodwill-ambassadör åt Svenska FN-förbundet.

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…