Annons

Annons

Dagens sommarpratare – dramatikern Marianne Lindberg De Geer

Hon arbetade 14 år som mentalskötare innan hon debuterade som konstnär. Sedan dess har Marianne Lindberg De Geer varit representerad på bland annat Moderna muséet, Nationalmuseum och Wanås stiftelse. I sitt sommar tar hon chansen att säga några ord till sina föräldrar.

Marianne Lindberg De Geer

KONSTNÄR, DRAMATIKER, KULTURSKRIBENT.

Sänds 9 augusti kl 13.00

– Som barn accepterar man för det mesta det som sker. Nu, som gammal, tar jag chansen att säga några ord till mina föräldrar om hur jag ser på det hela i perspektiv. ”Jag heter syster Gun och jag kan ingenting”. Den repliken fick dig, pappa, att helt kapitulera, charmad så till den grad av denna rättframma och vackra unga dam, att du omgående skiljde dig från din dåvarande familj och friade till min blivande mamma.

Om Marianne Lindberg De Geer

Sade i vintras upp sig från sin tjänst som chef för Konst & Design på Kulturhuset i Stockholm efter en debatt om yttrandefrihet och konstnärerna Lars Vilks och Makode Linde.
Hade sin första utställning på Galleri Händer i Stockholm 1988. Otaliga utställningar sen dess. Representerad på bland annat Moderna muséet, Nationalmuseum och Wanås stiftelse. Offentliga verk i Borås och Växjö har skapat stor debatt.
Arbetade 14 år som mentalskötare innan debuten som konstnär. Utbildad maskör. Gjort scenografi och kostym till många teateruppsättningar. Fått Stockholm stads hederspris och TCO:s kulturpris.
Tittar mycket på fotboll på tv.
Marianne Lindberg De Geer har varit Sommarvärd 1996.

Annons

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…