Annons

Annons

Dagens sommarpratare – företagsledaren Lennart Bylock

Han har suttit i 50 bolagsstyrelser, är före detta polis och har kallats för näringslivets enfant terrible. Affärsmannen Lennart Bylock har gjort många affärer i sitt liv men även arbetat med hjälpverksamhet under 40 år.

Lennart Bylock

INDUSTRIMAN, FÖRETAGSLEDARE

Sänds 30 juli kl 13.00

– Jag har varit med om en otrolig resa genom livet, en resa som jag är väldigt tacksam för. Jag har varit på rätt plats under rätt tid, och kanske har jag också varit rätt person. Jag kommer att spela musik av flera artister som jag mött genom åren, som Liza Minnelli, Van Morrison och Sven-Erik Magnusson.

Annons

Om Lennart Bylock

Mångsidig affärsman med okonventionell ledarstil, som kallats för näringslivets enfant terrible. Styrelseproffs som suttit i 50 bolagsstyrelser i flera av Sveriges största företag. Blev vd för börsnoterade Nitro Nobel som 34-åring och var 1989 med och skapade rederiet B&N, då ett av Sveriges största rederier.
Arbetade i sin ungdom som polis och har ett förflutet som boxningstränare och ordförande i Svenska Boxningsförbundet. Blev 1984 världsmästare i båtracing i Offshore 3S-klassen vid tävlingar i Italien.
Har arbetat med hjälpverksamhet i 40 år och har finansierat flera barnhem i Panama, Ecuador och Filippinerna.

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…