Annons

Annons

Dagens sommarpratare: författaren och journalisten David Lagercrantz

David Lagercrantz blev världskändis och mycket debatterad när han skrev klart fortsättningen på Stieg Larssons Millennuim-triologi "Det som inte dödar oss". I sitt program pratar David om en stor kris som blev en vändpunkt i hans liv.

David Lagercrantz

David Lagercrantz, Författare och journalist

Sänds 25 juni kl 13.00

– Jag ska berätta om en stor kris som också blev en vändpunkt i mitt liv. Jag ska berätta om hur jag och min far, Olof, oberoende av varandra störtade ner i depression och levde som på havets botten en sommar för inte alltför länge sedan.

Annons

Om David Lagercrantz
Har skrivit fortsättningen på Stieg Larssons Millennium-trilogi; Det som inte dödar oss. Boken släpptes samtidigt i 42 länder och är en av de mest sålda böckerna i världen det senaste året.
Skrev också biografin Jag är Zlatan Ibrahimovic som översatts till 30 språk och också nått unga manliga läsare som annars sällan läser böcker.
Har även skrivit böcker om äventyraren Göran Kropp, uppfinnaren Håkan Lans och dokumentärromanen Syndafall i Winslow om matematikern Alan Turing, en bok som översatts till 20 språk.
Är engagerad i den läsfrämjande organisationen Läsrörelsen. Har tidigare arbetat som kriminalreporter på Expressen.
Kommer från en familj med många kulturpersonligheter och akademiker. Son till publicisten Olof Lagercrantz och bror till skådespelerskan Marika Lagercrantz.

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…