Annons

Annons

Dagens sommarpratare – författaren Kerstin Ekman

Hon är en hängiven amatörbotanist och en av Sveriges mest lästa och prisbelönade författare. Kerstin Ekman har tilldelats Augustpriset två gånger och en lång rad andra litterära utmärkelser. I sitt Sommar ska hon prata om levande musik och dans i Folkets park.

Kerstin Ekman

FÖRFATTARE

Sänds 14 augusti kl 13.00

– Levande musik ska jag minnas och tala om. Pianoklinket en ensam höstkväll, bruset av kyrkorgeln, pappas andrabas, Tomtarnas vaktparad på flygeln före Janssons frestelse på julafton, jojk och en kär vän som sjunger Parlez-moi d´amour. Och så förstås dans i Folkets park för länge sedan.

Annons

Om Kerstin Ekman

En av Sveriges mest lästa och prisbelönade författare, som skrivit drygt 30 verk: romaner, deckare, essäer, filmmanus, biografier samt även ett operalibretto och text till musikteater. Invald i 1978 Svenska Akademien, men deltar inte i arbetet sedan 1989.
Har tilldelats Augustpriset två gånger, Nordiska Rådets Litteraturpris, Övralidspriset och en lång rad andra litterära utmärkelser.
Hängiven amatörbotanist som driver tesen att kunskap om växternas namn är livsviktig, i en tid när artutplåningen redan är ett faktum. Senaste boken, Då var allt levande och lustigt, är en biografi över den framstående men ganska okände naturforskaren och Linnélärjungen Clas Bjerkander.
Kerstin Ekman har varit Sommarvärd 1974, 1975 och 1998 och Vintervärd 2009.

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…