Annons

Annons

Dagens sommarpratare – fotbollsspelaren Kim Källström

Han är grundare och huvudsponsor för en fotbollsturnering för ungdomar med funktionshinder och har valts till den bästa utländske spelaren någonsin i schweiziska ligan. Fotbollspelaren Kim Källström lever för fotboll och ger en inblick i livet som fotbollsproffs i sitt sommarprogram.

Kim Källström

FOTBOLLSSPELARE

Sänds 24 juli, kl 13.00

– Jag vill ge en inblick i hur det är att vara professionell fotbollsspelare. Jag ska prata om min väg från barndomens grusplaner till de största mästerskapen. Om hierarkin i omklädningsrummen och viljan att träna och kämpa för att nå mina mål.

Annons

Om Kim Källström

En av Sveriges bästa fotbollsspelare, känd för sin högklassiga vänsterfot. Spelat ett VM och tre EM. Uttagen i truppen till sommarens EM-slutspel i Frankrike, som kommer att bli hans sista insats i landslaget. Har fram till i maj 2016 spelat 126 landskamper. Spelat i BK Häcken, Djurgårdens IF, franska klubbarna Rennes och Lyon, ryska Spartak Moskva, kort period i Arsenal och nuvarande klubben Grasshoppers i Schweiz. Har utsetts till Årets mittfältare i Sverige tre gånger och i vintras till den bästa utländske spelaren någonsin i schweiziska ligan, i en omröstning i tidningen Blick.
Grundare och huvudsponsor för en fotbollsturnering för ungdomar med funktionshinder. Uppmanade till stöd för flyktingar under en presskonferens inför ett EM-kval 2015.

Gilla Året Runt på Facebook

Sammanställt av Erika Svernström  Foto: Janerik Henriksson/TT


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…