Annons

Annons

Dagens sommarpratare – gastronomen Edward Blom

Han är matprofilen som hyllar det överdådiga men själv avstår från snabba kolhydrater. Edward Bloms sommarprogram kommer att handla om hans bästa och värsta ögonblick, hur det är att vara dödssjuk som 6-åring, vara pank och arbetslös och sent i livet hitta sin stora kärlek.

Edward Blom

GASTRONOM, KULTURHISTORIKER, FÖRFATTARE

Sänds 21 juli, kl 13.00

– Jag kommer tala om mitt livs bästa och värsta ögonblick. Mina fantastiska, euforiska, vilda studentår i Sverige och Tyskland, hur jag plötsligt fick en egen tv-serie och blev en ”kändis” och hur jag ganska sent i livet hittade min älskade hustru. Men även om att vara dödssjuk som sexåring, att vara pank och arbetslös – samt att gå in i väggen, och hur det har påverkat mig resten av livet.

Om Edward Blom

Matprofil som hyllar det överdådiga. Har skrivit flera kokböcker, exempelvis Allting gott och alldeles för mycket, en kulinarisk programförklaring där han lyfter fram 1800-talets storslagna banketter. Uppskattad föreläsare om mat- och näringslivshistoria. Har medverkat i en rad tv-program, bland annat som programledare för matlagningsprogram och historiska tv-serier.
Är också aktiv i samhällsdebatten som krönikör i flera tidskrifter, bland annat Fokus.
Har formulerat sina tio kulinariska budord. Det tionde lyder ”much is more”. Avstår dock från mat med snabba kolhydrater, som socker, ris och pasta.
Praktiserande katolik som fastar tiden före påsk av religiösa skäl.

Annons
Gilla Året Runt på Facebook

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…