Annons

Annons

Dagens sommarpratare – hälsofilosofen Johan Holmsäter

Han grundade Friskis & Svettis och är idag entreprenör inom rehab och friskvård. I sitt sommarprogram berättar Johan Holmsäter om detta och hur han levt tio år av sin barndom på olika institutioner och barnhem.

Johan Holmsäter

HÄLSOFILIOSOF, ENTREPRENÖR

Sänds 25 juli, kl 13.00

– Det blir en berättelse om livskvalitet och livsmening och om hälsa i vid mening. Om en nästan 30 år lång graviditet som resulterade i förlossningen av mitt Friskisbarn. Om hälso- och livsstilsfilosofi och livsstilsanalfabetism. Och sedan tänkte jag försiktigt avslöja min vilsenhet och rädsla för att bli övergiven.

Annons

Om Johan Holmsäter

Gilla Året Runt på Facebook

Grundare av Friskis & Svettis, som idag är Sveriges största idrottsförening med mer än en halv miljon medlemmar och verksamhet i Helsingfors, Köpenhamn, London och Paris. Utvecklade, byggde och ledde föreningen 1978–1986. Tanken var att skapa en brygga mellan friskvård och sjukvård där människor av egen kraft skulle kunna nå ökat välbefinnande och bättre hälsa. Är idag entreprenör med fokus på företagshälsovård, rehab och friskvård. Har varit krönikör i Dagens Industri och tidningen Chef och har också skrivit en rad böcker.
Växte upp med en alkoholiserad pappa som var konstnär och en mamma som tidvis vårdades på mentalsjukhus. Har levt tio år av barndomen på olika institutioner och barnhem.

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…