Annons

Annons

Dagens sommarpratare – journalisten Karin Bojs

Hon var under många år Dagens Nyheters vetenskapsredaktör och tilldelades Augustpriset 2015 för årets bästa fackbok: Min europeiska familj – de senaste 54 000 åren. I sitt Sommar berättar hon om istidsgrottor, Göteborgsförorter, kvällstidningar, och om hur alla familjer hänger ihop i det stora släktträdet.

Karin Bojs

JOURNALIST, FÖRFATTARE

Sänds 19 augusti kl 13.00

– Jag ska tala om hur människan fick musiken. Om det höga priset vi fick betala för att kunna spela och måla. Jag ska berätta om istidsgrottor, Göteborgsförorter och kvällstidningar, och om hur alla våra familjer hänger ihop i det stora släktträdet.

Annons

Om Karin Bojs

Tilldelades Augustpriset 2015 för årets bästa fackbok: Min europeiska familj – de senaste 54 000 åren, i vilken hon söker sig bakåt i Europas och sin egen släkts urtida historia med hjälp av arkeologiska fynd och dna-vetenskap. Var under många år Dagens Nyheters vetenskapsredaktör och har även skrivit böckerna Vikten av gener och Syra själv, om konsten att syra grönsaker.
Hedersdoktor vid Stockholms Universitet för att hon på ett ”spännande och kunnigt sätt gett naturvetenskapen en framträdande plats i Dagens Nyheter”. Har också fått Ingenjörsvetenskapsakademiens mediepris och Kunskapspriset av Nationalencyklopedin.
Startade den svenska sektionen av pressfrihetsorganisationen Reportrar utan gränser. Utbildad bagare, har arbetat i tio år på olika bagerier och konditorier i Göteborg.

Gilla Året Runt på Facebook

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…