Annons

Annons

Dagens sommarpratare – människorättsjuristen Parul Sharma

Parul Sharma är en av Sveriges mest inflytelserika experter på företags samhällsansvar och är ordförande för regeringens delegation för Agenda 2030. I sitt sommarprogram berättar han om sina möten med barnarbetare, jordlösa, rättslösa, idrottare och näringsidkare.

Parul Sharma

MÄNNISKORÄTTSJURIST

Sänds 3 augusti

– Vi står alla och ser varandra i ögonen, över världshaven, över kontinenter, i byar, i städer, vi ser varandra i ögonen. Jag ska berätta om mina möten med barnarbetare, jordlösa, rättslösa, idrottare och näringsidkare. Vi kan idag se varandra på ett sätt som vi aldrig gjort förut – över gränser och över murar – men vad gör vi för varandra? Mitt Sommarprat ska handla om de blanka ögonen och ett barns förmåga att återhämta sig trots vuxnas girighet. Min musik ska representera den gränslösa värld vi faktiskt lever i, där Asiens ögon möter Afrikas, och där USA:s blickar når Europas. Det kommer bli ett monsunbröllop.

Annons

Om Parul Sharma

En av Sveriges mest inflytelserika experter på företags samhällsansvar. Arbetar på Advokatfirman Vinge med att bygga upp anti-korruptionsprogram för företag och organisationer. Skrivit flera böcker om mänskliga rättigheter i Indien och en barnbok om rätten till vatten.

Är ordförande för regeringens delegation för Agenda 2030. Rektor på The Academy for Human Rights in Business som utbildar företag i mänskliga rättigheter och anti-korruption.
Talar de indiska språken urdu, hindi och punjabi.

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…