Annons

Annons

Dagens sommarpratare – opinionsbildaren Sara Mohammad

Hon misshandlades och dödshotades av sin bror när hon inte ville gifta sig. Sara Mohammad flydde från sin familj när hon var 17 år. Idag är hon prisbelönad för sitt arbete mot hedersrelaterat våld - om detta kommer hon att berätta i sitt sommarprogram.

Sara Mohammad

OPINIONSBILDARE MOT HEDERSKULTUR

Sänds 22 juli, kl 13.00

– ”Att mörda dig är lika lätt som att dricka ett glas vatten.” Så sa min bror till mig när jag inte ville bli bortgift mot min vilja. Där började min kamp mot tvångsgifte och hederskultur. I mitt Sommar tar jag med dig på min vindlande resa genom livet där frihet och kärlek för alla är en självklarhet.

Annons

Om Sara Mohammad
Grundare av, och ordförande i, föreningen Glöm Aldrig Pela och Fadime (GAPF) som arbetar mot hedersrelaterat våld. Har på grund av sitt arbete utsatts för upprepade hot.
Misshandlades och dödshotades av sin bror när hon inte ville gifta sig. Flydde från sin familj när hon var 17 år. Motståndare till religiösa friskolor och vill ha förbud mot slöja på barn.
Belönats med Humanisternas Hedeniuspris och utsedd till Svensk Hjälte. Utsedd till årets MR-pristagare av svenska FN-förbundet. Är utbildad apotekstekniker.

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…