Annons

Annons

Dagens sommarpratare – professor Hannah Akuffo

Hannah Akuffo är professor i parasitologi, har en ledande position på Sida, har tidigare arbetat på Karolinska Institutet och även varit rådgivare åt WHO. I sitt Sommar berättar hon om några av livets självklara sanningar - att ha lite pengar betyder inte att du är fattig eller oduglig.

Hannah Akuffo

PROFESSOR PARASITOLOGI

Sänds 16 augusti kl 13.00

– Jag kommer att berätta om några av livets självklara sanningar som påverkat mina vägar i livet från ung ålder. Nämligen: Att ha lite pengar betyder inte att du är fattig eller oduglig. Använd dina talanger så gott du kan, utan att titta på vad andra har eller inte har. Att vara paranoid betyder inte att de inte är ute efter dig. Jag kommer också att tala om hur en djupare förståelse på senare år av begreppen ”lagom”, ”jantelagen” och ”härskarteknik” har gjort mig mer avspänd och kanske också mer sympatisk!

Annons

Om Hannah Akuffo

Har en ledande position på Sidas enhet för internationellt samarbete kring forskning om tropiska sjukdomar, åkommor som främst drabbar världens fattiga och som få i västvärlden bryr sig om.

Har tidigare arbetat på Karolinska Institutet. Varit rådgivare åt WHO och ordförande i European and Developing Countries Clinical Trials Partnership.

Kallar sig för ”leishmaniac” på grund av sitt stora intresse för forskning om den tropiska parasitsjukdomen leishmaniasis. Forskade om sjukdomen lepra i Etiopien i mitten av 80-talet och träffade då sin svenske man och flyttade till Sverige 1986.

Yngst av elva syskon. Har en syster som är domare i Högsta domstolen i Ghana.

Sammanställt av Erika Svernström Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

LÄS OCKSÅ


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…