Annons

Annons

Därför bör du undvika badkaret på hotellet

Att doppa sig i ett hotellbadkar är inte så mysigt som man kan tro. Det är faktiskt inte ens rent!

Enligt en amerikansk studie från 2012 där man kartlagt hotellstädning visade det sig, inte helt oväntat, att flest bakterier samlades i städredskapen som moppar och svampar. Varav de senare används till att rengöra badkar med.

Läs också: Så får du badkaret skinande rent – med bara 2 ingredienser!

Studien visar dock inte om det är bakterier som kan orsaka smitta, men förekomsten av dem kan ses som en indikator på att den generella renligheten på hotellet inte är på topp.

Annons

En annan studie, från resesajten Travel Math, visade att hotellrum inte är så rena som man tror. De är faktiskt smutsigare än vad folk generellt har hemma. De tog 36 prover på nio hotell i USA, resultaten visade att flest bakterier hittades i handfatet i badrummet följt av fjärrkontrollen, skrivbordet och telefonen.

Så nästa gång du är på ett hotell och känner för att ta ett bad, se till att rengöra det själv först innan du tappar upp vatten – om du vill vara på den säkra sidan. Eller så nöjer du dig med en dusch.

Fynda i vår butik: Bubbelvasen alla snackar om!

Den runda och generösa vasen finns snart i alla hem! Vasen är jättefin i sig själv, men också lätt att sätta blommorna i då den har en bra form.

Läs också: Experten: Så ofta ska du duscha – egentligen

Text: Ida Gustafsson
Källa: SvD/The perfect Guide
Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.

 


Kommentera


Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…