Annons

Annons

Så räddar du dina färska (vissna) kryddörter

Har du en slokande basilika i fönstret, redo för soptunnan? Det finns massor av gott du kan göra av den och andra örter, istället för att slänga dem. Här är sex recept!

Bild: Örtolja är en perfekt gå-bort-present. Bild: Shutterstock/IBL

Färska kryddörter från matbutiken har en tendens att vissna snabbt hur man än vattnar dem. Hur ofta har inte en slokande basilika- eller dillplanta åkt ner i soporna? Här är flera bra tips på hur du kan ta vara på dina örter istället:

Annons

1. Gör en pesto! Såväl blad som stjälkar kan mixas med lite olja, lagrad ost och vitlök.

2. Imponera med en egen örtolja – en perfekt gå-bort-present.

3. Frys in vackra iskuber med överblivna blad och lägg i drinken eller vattenglaset

Gilla Året Runt på Facebook

4. En mix av brödsmulor, örter, olja och parmesan ger smarrig topping till pastan.

5. Gör ett örtsmör, rulla in i gladplast och frys in för senare användning.

6. Ett lyxigt örtsalt görs enkelt av hackade örtrester och flingsalt som torkas i ugnen.

Text: Rebecca Wictor
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.

Läs också:

5 matrester du aldrig ska slänga – utan laga!

Så minskar du matsvinnet – och tjänar tusenlappar

7 sätt att återanvända gammalt bröd

 


Kommentera

Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…