Annons

Annons

Därför ska du aldrig ladda mobilen över natten

Tidigare har det kommit varningar om brandrisk vid laddning av mobiler nattetid. Nu finns ännu fler anledningar att ladda luren under dagtid eftersom det kan öka livslängden på ditt batteri.

Att lägga mobilen på laddning innan läggdags har för de flesta blivit en lika vanlig kvällsrutin som att borsta tänderna. Men tydligen är detta helt fel sätt att ladda mobilen på – åtminstone om du vill att ditt telefonbatteri ska hålla länge.

Annons

Bild: IBL

Det tar nämligen bara ett par timmar – eller dubbelt så snabbt om du använder det här knepet – att ladda de flesta telefoner till 100 procent och därefter bör man dra ur laddaren, enligt experterna på Battery university.

Givetvis är detta svårt att göra om du ligger och sover i 8 timmar.

Även när telefonen är fulladdad kommer små mängder ström att tillföras för att bibehålla batteriet på 100 procent timme efter timme. Detta sliter ut batteriet i längden och försämrar batteritiden, skriver tidningen Redonline.co.uk.

Och om du inte hinner ladda mobilbatteriet till 100 procent gör det inget. Det är faktiskt bättre att inte ladda det helt, eftersom högspänningen stressar batteriet, enligt Battery university.

Laddare med olika kvalitet

Men det finns fler skäl att vara försiktig med laddning av mobilbatterier nattetid.

När Elsäkerhetsverket testade olika USB-laddare bedömdes nästan var fjärde som direkt livsfarlig.

– Vår granskning visar ett ”svartvitt” resultat. Antingen är laddarna ok eller mycket bristfälliga. Dessutom visar undersökningen att konsumenternas beteende ger en ökad risk för tillbud eller skada, sa Mikael Carlson, teknisk expert på Elsäkerhetsverket, tidigare i år.

Även om det inte finns någon överhängande risk att en USB-laddare startar en brand kan det få allvarliga konsekvenser om det sker när man sover, slog myndigheten fast i sin rapport.

Källa: Redonline.co.uk
Text: Malin Karlberg

Artikeln publicerades först på Femina.

Bärbar mobilladdare – ett måste i varje handväska!

Slipp problem med urladdade mobiltelefoner! Med en bärbar mobilladdare kan du ladda telefonen var du än befinner dig!

Den här söta och diskreta modellen väger i princip ingenting och har dessutom en inbyggd ficklampa.

Läs mer och beställ den direkt från oss!

 Läs också:

9 saker som gör att ditt batteri laddar ur!


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…