Annons

Annons

Därför ska du inte bära samma par skor varje dag

Har du ett par favoritskor som du gärna bär ofta och mycket? Då är det dags att hitta några fler par som du kan rotera mellan.

Oavsett om det gäller högklackat, sneakers eller sandaler så är det ofta ett par som blir givna favoriter. Och det spelar ingen roll hur många skor du äger – det finns helt enkelt vissa skodon som ditt hjärta klappar lite extra för.

Annons

Enligt skoexperten ska du dock undvika att bära samma skor varje dag. Och i motsats till vad man kan tro är det inte främst på grund av din fothälsa, utan för skornas skull.

Gilla Året Runt på Facebook

– Det bästa sättet att få skorna att hålla länge är att rotera mellan olika par skor och använda  skoblock efter varje användning, säger Jim Kass, från det kända skomärket Allen Edmonds, till Business insider.

Skorna suger nämligen upp fotsvett som fötterna avger, vilket är helt normalt. Det viktiga är dock att du låter dina skor få tid att torka upp mellan gångerna du bär dem.

– Om du bär samma par skor varje dag hinner dina skor inte torka och de kommer att förlora formen.

Läderskor är särskilt känsliga och förutom att tappa formen blir fuktiga läderskor lättare repiga och illaluktande.

Kass rekommenderar att du minst har ett skopar till att byta mellan, men gärna fler. Omväxling förnöjer och ju fler skor du har, desto längre kommer dina absoluta favoritpar att hålla.

Text: Mikaela Råberg
Källa: Business insider
Foto: IBL

Artikeln publicerades först på Femina.

Läs också:

3 knep: Så får du bort saltfläckarna från skorna

Illaluktande skor? Här är 4 enkla knep som tar bort odören

 


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…