Annons

Annons

De uppträder på ”Världens viktigaste kväll” i TV4

David Hellenius och Renée Nyberg leder insamlingsgalan "Världens viktigaste kväll – och roligaste" i TV4. Under kvällen blandas resereportage från flyktingläger med livemusik och humor. "Vi hoppas att vi med både allvar och skratt kommer att slå rekord i antal nya världsföräldrar", säger programledarduon.

David Hellenius, Renée Nyberg i samband med galan "Världens kväll för alla barn" i samarbete med Unicef 2017.

David Hellenius och Renée Nyberg i samband med Unicef-galan ”Världens kväll för alla barn” 2017. Bild: IBL Bildbyrå

Direkt från Cirkus i Stockholm sänds Unicefs och TV4:s stora årliga insamlingsgala för barn. Galan, som fått namnet ”Världens viktigaste kväll – och roligaste”, leds av David Hellenius och Renée Nyberg.

Annons

Under galakvällen får tittarna följa med skådespelaren Kjell Bergqvist som åker till Filippinerna där fattigdom och undernäring är ett stort problem. Där träffar han en fyrabarnsmamma som kämpar för att hennes undernärda barn ska överleva.

Gilla Året Runt på Facebook

Programledaren Agneta Sjödin besöker ett sjukhus i Sydsudan där undernärda barn får behandling. Sångaren Martin Stenmarck möter barn som förlorat sina föräldrar och nu måste klara sig på egen hand i Uganda.

Världens viktigaste kväll 2018

Även David Hellenius och Renée Nyberg har besökt flyktingläger.

– För ett par veckor sedan reste jag, tillsammans med Unicef,  till världens största flyktingläger, Cox’s Bazar i Bangladesh. Det människorna där har varit med om är ofattbart. Deras familjer har mördats, kvinnor som våldtagits och torterats, barn som är skottskadade och svårt traumatiserade. Hjälpen i lägret är akut, säger programledaren och världsföräldern David Hellenius i ett pressmeddelande.

Anna Blomberg som "Maria Montazami" i "Allsång på Skansen" 2015.

Anna Blomberg som ”Maria Montazami” i ”Allsång på Skansen” 2015. Bild: IBL Bildbyrå

Rachel Molin, Christine Meltzer och Anna Blomberg bjuder på de mer komiska inslagen. De lovar också att visa helt nya sidor av den svenska kändiseliten. För musiken står Tomas Andersson Wij och Uno Svenningsson, Mia Skäringer Lazar och Oscar Zia, Darin och Molly Sandén.

Även Peter Forsberg, Börje Salming och Malin Berghagen är med under kvällen och berättar om sitt engagemang i Unicef.

”Världens viktigaste kväll – och roligaste” sänds tisdag den 1 maj klockan 20.00 i TV4 och på TV4 Play!

Läs också:


Kommentera

 

 Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…