Annons

Annons

Här är alla deltagare i Kockakademin

Stjärnkocken Johan Jureskog letar efter nya kocktalanger i TV3-programmet "Kockakademin". Vinnaren får en anställning på Johan Jureskogs prisade restaurang AG i Stockholm.

Johan Jureskog. Bild: IBL Bildbyrå

Vi har tidigare sett kocken Johan Jureskog i program som ”Kockarnas kamp” och ”Världens bästa hamburgare”.

Men i det helt nya TV3-programmet ”Kockakademin” letar kändiskocken efter en ny medarbetare till sin restaurang. Av hundratals sökande har tio valts ut för att göra upp om den åtråvärda anställningen.

Annons

– Det är kockbrist i Sverige och därför letar jag efter härliga, öppna människor som brinner för gastronomi. Människor som vill viga sina liv åt världens roligaste yrke, säger Johan Jureskog i ett pressmeddelande.

Bor tillsammans under tävlingen

Programmet beskrivs som ”ett härligt hopkok av matlagning och reality”.

Gilla Året Runt på Facebook

Under ledning av Johan Jureskog kommer deltagarna få lära sig mer om matlagningens ädla konst och dessutom ställas mot varandra i tuffa tävlingar.

Bland de tävlande finns allt från Youtubers och pistmaskinister till skolade kockar. En av deltagarna sa till och med upp sig från jobbet för att kunna delta i programmet.

Från vänster: Lisanna Carmen Pilv, Enzio Bonsu, Sofia Tiger, Isaac Jonsson, Emelie Sjöström, Johan Jureskog (programledare), Jonas Wiberg, Nora Fries Waldekrantz, Max Bogren-Lindahl, Marcus Holmberg, Beatrice Hedrén. Bild: Pressbild

Varje vecka kommer nya teman och gästinhopp av olika stjärnkockar. Deltagarna kommer dessutom bo tillsammans i en lyxvilla strax utanför Stockholm.

– Det känns jäkligt roligt att få göra ett program där man kanske kan inspirera till att välja kockyrket. Alla kan laga mat, har man ett intresse ska man absolut inte släppa det, säger Johan Jureskog.

Här är deltagarna i Kockakademin:

Emelie Sjöström, 24, från Åre

Emelie Sjöström är pistmaskinisten som lagat mat hela livet. Hon älskar det norrländska, vilda köket.

Emelie Sjöström. Bild: Pressbild

Isaac Jonsson, 28, från Göteborg

Isaac Jonsson är student och före detta klädbutikschef. Han har en stor passion för matlagning och älskar framför allt det japanska köket.

Isaac Jonsson. Bild: Pressbild

Sofia Tiger, 28, från Västerås

Sofia Tiger är den rutinerade i gänget. Hon har jobbat som kock på flera restauranger i Västerås. Nu vill hon ta nästa steg i karriären och utvecklas vidare.

Sofia Tiger. Bild: Pressbild

Max Bogren-Lindahl, 25, från Helsingborg

Max Bogren-Lindahl är kriminologstudenten som blivit förälskad i matlagning. Just nu varvar han ekonomistudier med jobb på olika krogar. Flera timmar om dagen letar han också matinspiration på Youtube.

Max Bogren-Lindahl. Bild: Pressbild

Beatrice Hedrén, 25, från Vallentuna

Beatrice Hedrén älskar att laga mat. I framtiden hoppas hon kunna kombinera sitt stora intresse med yrket som eventkoordinator.

Beatrice Hedrén. Bild: Pressbild

Nora Fries Waldekrantz, 24, från Nykvarn

Nora Fries Waldekrantz insåg att hon ville jobba med mat när hon arbetade på en restaurang på Island. Idag studerar hon på en restaurangskola i Schweiz.

Nora Fries Waldekrantz. Bild: Pressbild

Marcus Holmberg, 36, från Gärds Köpinge

Marcus Holmberg är den ställningsbyggande tvåbarnspappan som drömmer om att få jobba med matlagning på heltid.

Marcus Holmberg. Bild: Pressbild

Jonas Wiberg, 21, från Djurhamn

Jonas Wiberg är utbildad på restaurangskola och jobbar som kock på restaurangkedjan Urban Deli. Jonas dröm är nu att kunna göra fortsatt karriär inom kockyrket.

Jonas Wiberg. Bild: Pressbild

Enzio Bonsu, 25, från Stockholm

Enzio Bonsu har mest lagat mat för de närmaste, men tar nu sina kockdrömmar på största allvar. Han sa till och med upp sig från jobbet för att delta i Kockakademin.

Enzio Bonsu. Bild: Pressbild

Lisanna Carmen Pilv, 25, från Stockholm

Lisanna Carmen har gått på restaurangskola och drömmer om att starta eget. Hon driver också en Youtubekanal.

Lisanna Carmen Pilv. Bild: Pressbild

”Kockakademin” sänds torsdagar klockan 21.00 på TV3 och Viafree med premiär torsdag 1 februari!

Text: Helena Sjögren


Kommentera

 

 



Annons

SENASTE RECEPTEN FRÅN ÅRET RUNT

Annons


Laddar startsidan…